...
Реєструйся

Служба зайнятості готова до посилення детінізації ринку праці 


18 серпня заступник директора Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк взяла участь у нараді щодо організації спільної роботи Державної служби з питань праці, Державної податкової служби, Пенсійного фонду, Державної служби зайнятості, Національної поліції та Асоціації міст України, направленої на інформування громадськості про ризики незадекларованої праці та переваги офіційного працевлаштування. 

У рамках розгорнутої урядової кампанії кожна з держустанов покликана зробити свій унікальний внесок у загальний проєкт. Завдання державної служби зайнятості — довести, що легальна робота — це зручно та вигідно — як роботодавцю, так і найманому працівнику. А електронізація сервісів має врешті-решт змінити ставлення працівників і роботодавців до явища незадекларованої праці.

З червня цього року Держпраці вже проводить інформаційну кампанію, під час якої інспектори розповідають роботодавцям про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин та переваги легального працевлаштування. 

Інформуємо, що з 1 вересня 2020 року Держпраці заплановано проведення інспекційної кампанії, під час якої будуть здійснюватися заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю з питань виявлення неоформлених трудових відносин. 

Заходами контролю будуть охоплені суб’єкти господарювання, в яких за результатами кампанії встановлена невідповідність фактичної кількості працівників даним Реєстру застрахованих осіб та у яких відсутня позитивна динаміка працевлаштування.