...
Реєструйся

Служба зайнятості окреслила основні напрямки роботи з профорієнтації у 2018 році


Одним із важливих завдань служби зайнятості у 2018 році є модернізація сервісу профорієнтаційних послуг. Цей процес відбуватиметься на засадах забезпечення доступності послуг для населення, кейс-менеджменту (індивідуального підходу при обслуговуванні) та спільної координації дій соціальних партнерів.

“Профорієнтаційна робота вкрай важлива не лише для служби зайнятості, а і для держави в цілому, адже попереджає безробіття та дозволяє кожній людині максимально відкрити свій потенціал. У 2018 році ми ставимо перед собою наступні завдання: удосконалити нормативно-правового, методичного та кадрового забезпечення профорієнтації. Крім того ми будемо посилювати співпрацю з освітою щодо профорієнтації учнів”, – наголосила Ю.Жовтяк.

За її словами, серед основних пріоритетів діяльності ДСЗ з профорієнтації також має стати розробка сучасних профорієнтаційних  інструментів та розвиток існуючої Платформи з профорієнтації. Ю.Жовтяк зауважила, що перші результати роботи з модернізації цього напрямку важко не помітити, адже в структурі служби зайнятості запрацювала Профорієнтаційна платформа, яка доступна за посиланням: https://profi.dcz.gov.ua. Заплановано  комплекс робіт щодо розвитку цієї платформи. Крім того, посилюється кадрове забезпечення профорієнтації, а в окремих центрах зайнятості створюються відділи та сектори з профорієнтації. Вже оновлено психодіагностичні програми для тестування.

Для підвищення професійного рівня профконсультантів в ІПК ДСЗ планується проведення виїзних тренінгів для фахівців центрів зайнятості, а також аудиту профорієнтаційних заходів та розробку нових конспектів семінарів для населення. Заступник голови ДСЗ (ЦА) підкреслила, що з метою поширення профорієнтаційної роботи в країні, Міністерство соцполіткити за участю ДСЗ (ЦА) підготувало новий План заходів з реалізації Концепції профорієнтації до 2023 року.  Заходи з профорієнтації населення включено до багатьох постанов, планів дій, програм Уряду на наступні роки. У проекті нового Закону України “Про зайнятість населення” запропоновано певні зміни щодо профорієнтації.

Окрему увагу Ю.Жовтяк звернула на актуальність профорієнтаційної роботи з учнівською та студентською молоддю.  “Питання створення дієвих механізмів орієнтації молоді на сучасне виробництво має для України велике значення. Зараз спостерігається певний дисбаланс на ринку праці, пов’язаний з масовим виїздом українців, зокрема талановитої молоді, на роботу закордон. Разом з тим, на ринку праці достатньо робочих місць. Задля економічного та соціального розвитку держави необхідно проводити профорієнтаційну роботу з молоддю щодо вибору професій, затребуваних на українському ринку праці”, – зазначила вона.

Нагадаємо, у 2017 року Правлінням Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття схвалило Програму державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017- 2020 роки та Плану заходів з її реалізації. Програмою та Планом заходів окреслено основні завдання, що постають перед державною службою занятості щодо розвитку системи профорієнтації.

Джерело: www.dcz.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Алгоритм зарахування на навчання в Українську військово-медичну академію для військових лікарів
Курси перепідготовки доступні військовослужбовцям Збройних сил України рядового та сержантського складу, які мають вищу медичну або фармацевтичну освіту та сертифікат ...