...
Реєструйся

Соціальна й професійна адаптація захисників і членів їхніх родин: постанову ухвалено


Кабінет Міністрів України ухвалив розроблену Міністерством у справах ветеранів України постанову, яка передбачає впровадження механізму організації забезпечення соціальною та професійною адаптацією українських захисників і захисниць та членів їхніх родин як складової системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя.

Відповідні зміни внесені до постанов Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 року № 179 і від 21 червня 2017 року № 432.

Ними передбачено впровадження різних рівнів перепідготовки, підвищення кваліфікації та можливості розроблення і реалізації короткострокових освітніх програм за професіями, затребуваними на ринку праці під час відновлення країни.

Ідеться про військовослужбовців, які звільняються або звільнені з військової служби, осіб із числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Україною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України й постраждалих учасників Революції Гідності.

«Розроблені Мінветеранів на виконання доручення Прем’єр-міністра України зміни до чинних нормативно-правових актів передбачають впровадження дієвого механізму організації соціальної, професійної адаптації наших захисників та захисниць як складової системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя, — наголосила Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. — Ми маємо створити всі необхідні умови, щоб зі здобуттям Україною перемоги наші Воїни мали можливість долучитися до відновлення країни, стати в стрій на економічному фронті як «Воїни відновлення».

Новинка! Пакет кадровика «Оптимальний». На річне оформлення пакета діє знижка 15 %.

Джерело: Урядовий портал

Матеріали до теми


Компенсація за невикористану щорічну відпустку за час проходження служби у лавах ЗСУ
ЗАПИТАННЯ Чи може працівник, який повернувся на основне місце роботи після демобілізації, отримати компенсацію за невикористану щорічну відпустку за час ...
Хто здійснює страхові виплати працівникам, якщо підприємство перебуває у стані ліквідації?
У разі ліквідації (реорганізації) підприємства, установи, організації страхові виплати за страховими випадками, які настали до ліквідації (реорганізації), здійснюються застрахованим особам ...