...
Реєструйся

Затримка надходження квитанцій від ФССУ: що сталося


Унаслідок стабілізаційних й екстрених відключень електроенергії друга та третя квитанції щодо стану прийняття поданих страхувальниками заяв-розрахунків можуть надходити пізніше, ніж зазвичай.

Система й фахівці Фонду соціального страхування України (далі — ФССУ) обробляють усі отримані заяви в найкоротші терміни після відновлення електропостачання. Щоб фінансування «лікарняних» і «декретних» допомог не сповільнювалося, фахівці ФССУ опрацьовують заяви, щойно це стає можливим — зокрема, поза робочим часом.

Зверніть увагу! Свідченням того, що заява-розрахунок була відправлена успішно й буде опрацьована, є надходження першої квитанції. Якщо перша квитанція не надійшла, це може вказувати на неможливість системи отримати електронний документ, зокрема через відсутність електропостачання. У такому разі заяву-розрахунок необхідно направити повторно через деякий час.

Також зазначимо, що прийняття заяв-розрахунків відбувається в декілька етапів: усі заяви проходять автоматизований контроль, ручну перевірку фахівцями ФССУ й верифікацію. Третина заяв-розрахунків містить помилки й може призвести до необґрунтованих видатків — фахівці Фонду виправляють кожну з них спільно з роботодавцями й дозволяють системі соціального страхування працювати ефективно.

Вигідна ціна! Річна передплата на журнал «КАДРОВИК.UA». На 2023 рік ВИГІДНА передплата на видання в комплекті (друкований журнал + електронна версія) — зі знижкою 30 %.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Матеріали до теми


Опубліковано огляд судової практики КЦС ВС щодо про колективні договори і угоди
Верховний Суд опублікував огляд судової практики Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду щодо застосування законодавства України про колективні договори ...
Впровадження лікарської резидентури за вузькопрофільними лікарськими спеціальностями
Міністерство охорони здоров’я вперше за історію української медичної освіти запроваджує лікарську резидентуру. Це — етап післядипломної медичної освіти, який триває ...
Хто здійснює страхові виплати працівникам, якщо підприємство перебуває у стані ліквідації?
У разі ліквідації (реорганізації) підприємства, установи, організації страхові виплати за страховими випадками, які настали до ліквідації (реорганізації), здійснюються застрахованим особам ...