...
Реєструйся

Соціальні послуги за місцем перебування для ВПО


З 1 жовтня Міністерство соціальної політики України впроваджує в усіх регіонах України Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССС). Це дозволяє централізувати призначення, нарахування та виплати для внутрішньо переміщених осіб (далі — ВПО), що значно прискорить отримання допомоги й розв’язання проблемних питань переселенців.

Мета впровадження ЄІССС: кожен переселенець буде отримувати послуги за місцем свого фактичного перебування.

«Органи соцзахисту надаватимуть послуги незалежно від того, яка адреса вказана у людини в документах. Наприклад, коли людина переїхала з міста Харків, отримала довідку ВПО у Львові, а потім перемістилася у Тернопіль, то всі питання вона зможе вирішити у фактичному місці перебування. В умовах повномасштабної війни ми маємо максимально убезпечити наших людей і спростити для них надання послуг», — заявила Віцепрем’єр-міністерка України — Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Так, внутрішні переселенці в будь-якому регіональному управлінні соціального захисту зможуть:

  • швидко змінити в довідці ВПО неактуальне місце проживання;
  • виправити помилкові чи некоректні дані в заяві на отримання довідки ВПО;
  • з’ясувати й усунути причину затримки допомоги на проживання.

Єдина інформаційна система соціальної сфери завершує етап дослідно-промислової експлуатації (тестовий режим) у Житомирській, Рівненській і Вінницькій областях. Окрім того, наразі триває підключення співробітників управління соцзахисту з інших областей для її впровадження по всій країні.

Джерело: Урядовий портал

Матеріали до теми


Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...