...
Реєструйся

Ситуація: переможець конкурсу на посаду в органах місцевого самоврядування відмовляється від складання присяги


За результатами конкурсного відбору та після спеціальної перевірки наказом селищного голови на посаду головного спеціаліста — землевпорядника призначено особу, яка перемогла в конкурсі. Проте ця особа відмовляється від складання Присяги. Чи можна прийняти особу на посаду до органів місцевого самоврядування без складання Присяги? Чи потрібно внести запис у трудову книжку про відмову у складанні Присяги? Чи потрібно скасувати наказ про призначення на посаду? Чи можна призначити іншу особу, що теж брала участь у конкурсі на заміщення вакантної посади головного спеціаліста — землевпорядника, але не визнана переможцем?

СТИСЛО: прийняти не можна. Запис не вноситься. Наказ втрачає юридичну силу. Можна прийняти іншу особу з кадрового резерву.

Розгорнуту відповідь Тетяни БЕЗРУК, заступника начальника відділу з питань здійснення державної регуляторної політики Департаменту підприємництва та споживчого ринку Харківської міської ради, читайте в рубриці «Запитання — відповідь» №4 (квітень), 2016 журналу «Довідник кадровика».

Також у рубриці «Запитання — відповідь» квітневого номера журналу відповіді на такі запитання:

Чи може заступник селищного голови, який входить до складу виконавчого комітету ради, одночасно бути депутатом районної ради?

Секретар селищної ради перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Чи можна покласти її обов’язки на іншого працівника ради — депутата цієї ради?

__________________________________________

Читайте також на нашому порталі статтю Тетяни БЕЗРУК Об’єднання територіальних громад: розгляд складних ситуацій:

Де можна ознайомитися з нормативною документацією про звільнення працівників сільської ради, яка після виборів увійде до складу об’єднаної громади? 

Що буде із секретарями решти сільських рад, якщо вони працювали на виборній посаді? До якого періоду працюватиме сільська рада після виборів і чи будуть попереджені її працівники про звільнення заздалегідь?

Стаття опублікована в №11, 2015 журналу “Довідник кадровика”

__________________________________________

Ще матеріали за темою:

Документування прийняття на державну службу (№10, 2015 журналу “Довідник кадровика”)

Документування прийняття на державну службу. Формування, ведення та зберігання особових справ (№12 2015 журналу “Довідник кадровика”)

Номери журналу “Довідник кадровика” із цими матеріалами можна придбати в редакції.

З питань придбання та передплати звертайтеся: (044) 568-5138, 507-2226, podpiska@mediapro.com.ua