...
Реєструйся

Терміни чинного бронювання військовозобов’язаних продовжили на три місяці


Бронювання військовозобов’язаних, терміни дії відстрочок яких не закінчилися станом на 07 травня 2024 року, продовжено на три місяці. Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 04 червня 2024 року. Рішення Уряду стосується всіх відстрочок, наданих відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час». Продовження бронювання військовозобов’язані отримають автоматично, нових наказів щодо відповідних відстрочок Мінекономіки не видаватиме, — інформує Мінекономіки.

«Рішення ухвалене з метою забезпечення стабільної роботи виробництв, які працюють на потреби оборони, критично важливих для економіки підприємств. Воно дозволить бізнесу зберегти кваліфіковані кадри на виробництвах, планувати роботу та ефективно працювати над виконанням оборонних замовлень чи забезпеченням життєдіяльності населення», — пояснив заступник Міністра економіки Ігор Фоменко.

Послуги з військового обліку • Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ
Для довідок: 0 (800) 219-977

Заступник Міністра економіки при цьому акцентував, що Міністерство економіки не припиняє оформлення наказів про бронювання військовозобов’язаних, які не мали відстрочки станом на 7 травня. Бронювання таких військовозобов’язаних відбувається відповідно до чинного законодавства.

 

Наразі також триває робота над оновленням та удосконаленням бронювання військовозобов’язаних. Зокрема, Уряд працює над диджиталізацією механізмів, запровадженням збалансованої системи бронювання, яка враховувала б наявні безпекові виклики та одночасно забезпечувала стабільне функціонування економіки.

Джерело: Міністерство економіки України

Вебінар «Актуальні та перспективні зміни військового обліку: правила ведення, бронювання, відповідальність»

Матеріали до теми


Компенсація за невикористану щорічну відпустку за час проходження служби у лавах ЗСУ
ЗАПИТАННЯ Чи може працівник, який повернувся на основне місце роботи після демобілізації, отримати компенсацію за невикористану щорічну відпустку за час ...
Чи є потреба заброньованим працівникам проходити ВЛК?
Військовозобов’язаним громадянам, яких забронювали від мобілізації, не потрібно проходити військово-лікарську комісію. Про це заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг ...