...
Реєструйся

Розрахунок ЄСВ для трудового договору з нефіксованим робочим часом


ДПС надала індивідуальну податкову консультацію на запит від працедавця, який цікавився необхідністю нарахування ЄСВ працівнику, з яким укладено трудовий договір з нефіксованим робочим часом. При нарахуванні заробітної плати такому працівнику єдиний внесок нараховується з фактично нарахованої заробітної плати і не донараховується до мінімальної зарплати. Також в запиті йшлося і про необхідність відображення в об’єднаній звітності.

ГАРЯЧА ЛІНІЯ — безоплатні консультації для передплатників журналу «КАДРОВИК.UA»

Податківці зазначили, що у разі якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, та ставки єдиного внеску.

Під час нарахування заробітної плати (доходів) працівникам, які працюють за трудовим договором з нефіксованим робочим часом, ставка єдиного внеску, встановлена частиною п’ятою статті 8 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» застосовується до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру.

Отже, у разі якщо працівник працює за трудовим договором з нефіксованим робочим часом, то роботодавець здійснює нарахування єдиного внеску на суму нарахованої заробітної плати такого працівника незалежно від її розміру.

 

Стосовно відображенні відомостей, які містяться, зокрема, в Додатку 1 до Розрахунку, ДПС порадила звернутися до ПФУ, оскільки такі відомості належать до персоніфікованих даних, тобто таких, що обліковуються в Реєстрі застрахованих осіб.

Джерело: Бухгалтер.UA

Семінар «Робота кадрових підрозділів у тривалий період воєнного стану»

Матеріали до теми


Чи може підприємство прийняти на роботу студента, що проходить практику та навчається на стаціонарі?
ЗАПИТАННЯ Чи має право підприємство за наявності вакансії прийняти на роботу студента, який навчається на денній формі навчання та проходить ...
Чи беруться в розрахунок місяці роботи після призупинення трудового договору під час розрахунку «декретних» виплат?
СИТУАЦІЯ Із працівницею, яка йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, призупинено дію трудового договору. Чи беруться в ...