...
Реєструйся

Трудова книжка втрачена: як підтвердити робочий стаж


Якщо трудова книжка залишилась на непідконтрольній території або була втрачена, робочий стаж можна підтвердити за допомогою онлайн-сервісу Пенсійного фонду. Щоправда, витяг буде охоплювати лише певний період.

Таку інформацію система зберігає, починаючи з 2000 року.

Для підтвердження робочого стажу потрібно скористатись порталом електронних послуг ПФ або мобільним застосунком для Android та IOS та виконати такі кроки:

  • Пройти авторизацію в е-сервісі за допомогою електронного підпису або BankID.
  • Перейти до меню «Комунікації з ПФУ» й обрати «Запит на отримання електронних документів»
  • Обрати «Витяг з ЕТК», заповнити додаткові поля, підписати та направити звернення

Електронні та паперові трудові книжки: актуальні запитання — читайте в журналі «КАДРОВИК,UA»

Інформація про робочий стаж буде сформована протягом кількох хвилин та з’явиться в розділі «Мої звернення».

ПФУ не прийняв сканкопій трудової книжки: що робити? — читайте в журналі «КАДРОВИК,UA»

А от для підтвердження стажу роботи до 2000 року доведеться звертатись безпосередньо до місця останньої роботи. Якщо таке підприємство було ліквідоване, слід звернутись до його правонаступників або до Трудового архіву. З отриманими довідками дублікат трудової книжки можна отримати за останнім місцем роботи.

Порядок підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки: про головне — читайте в журналі «КАДРОВИК,UA»

Джерело: Закон і Бізнес


Книга обліку руху трудових книжок і вкладишів до них

Книга обліку руху трудових книжок і вкладишів до них розроблена відповідно до типової форми № П-10, яку затверджено наказом Міністерства статистики України від 27 жовтня 1995 року № 277.

ЇЇ ведення є обов’язковим на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності та у фізичних осіб — суб’єктів підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників.

Формат (розмір): 210×297 мм
Обсяг: 60 с.
0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...