...
Реєструйся

Трудовий кодекс та адресні пільги — пріоритети Мінсоцполітики в 2015 році


Міністр соціальної політики Павло Розенко розповів про пропозиції до програми Уряду на 2015 рік.

1. Трансформація пенсійної системи, включаючи перехід від поступального нарахування пенсій до підтримки недержавного пенсійного страхування, підготовка бази для переходу до накопичувальної системи недержавного пенсійного страхування.

2. Посилення адресності надання пільг. Пільги і відповідні компенсації адресно потраплятимуть тільки до тих, хто ці пільги потребує. Отримання тієї чи іншої пільги залежитиме від доходів людей. Не може, наприклад, пенсіонер, у якого пенсія 15-20 тисяч гривень, мати ще й безкоштовний проїзд у громадському транспорті, включаючи метро, зазначив Міністр.

3. Реформа трудового законодавства. «Це наш позитивний імпульс і сигнал інвесторам, що, з одного боку, ми захищаємо соціальні права своїх працівників, а з іншого – новим трудовим кодексом дозволяємо інвесторам активніше заходити в Україну і використовувати наш трудовий потенціал. Відразу зазначу, що ті норми, які викликали гострий резонанс у суспільстві, включаючи норми про можливе підвищення роботи в тиждень до 48 годин, ми будемо зважувати і шукати компроміс між роботодавцями та профспілками та винесемо збалансований документ. Перекосу не буде», — запевнив ПавлоРозенко.

4. Посилення соціального захисту людей, які тимчасово переміщені, а також учасників АТО.

5. Реформування соцстрахування. «Фонди соцстраху — це величезна корупція, неефективність витрат грошей. І бізнес нам постійно ставить запитання: ми платимо внески і куди ці гроші потім діваються? Необхідно говорити про ефективність управління, про об’єднання фондів. І в цілому антикорупційна політика в фондах — це ще один пріоритет нашого відомства», — резюмував Міністр.

За інформацією Мінсоцполітики