...
Реєструйся

У порядку надання відпусток військовим діють нововведення


27 червня набув чинності Закон України № 2442-VIII «Про внесення змін до статті 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» щодо неврахування часу проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад».

Ним внесено зміни до статті 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», яка визначає порядок надання військовослужбовцям відпусток.

Як раніше тривалість відпустки залишається незмінною: для військовослужбовців, які мають вислугу в календарному обчисленні до 10 років, становить 30 календарних днів; від 10 до 15 років — 35 календарних днів; від 15 до 20 років — 40 календарних днів; понад 20 календарних років — 45 календарних днів.

Однак, якщо раніше час для проїзду до місця проведення зазначеної відпустки і назад не надавався, то відтепер без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Таке ж уточнення стосується і відпусток за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів. Їх також надаватимуть без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Джерело: www.ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації