...
Реєструйся

У ВАКС встановили правила надання відпусток для суддів: тепер пропозиції щодо відпусток необхідно подавати заздалегідь


Правила надання відпусток необхідні для забезпечення «безперебійного здійснення правосуддя» і «дотримання процесуальних строків».

 

Збори суддів Вищого антикорупційного суду 24 жовтня 2023 року встановили правила надання відпусток суддям ВАКС.

Як зазначено у рішенні зборів суддів ВАКС, відтепер при формуванні графіку відпусток буде застосовуватися такий алгоритм:

  • пропозиції до графіка відпусток на наступний рік судді подають до 1 листопада 2023 року до апарату ВАКС;

Зміни у розрахунку компенсації за невикористані дні відпустки — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

  • апарат ВАКС попередньо узагальнює пропозиції, що надійшли від суддів, та надає суддям узагальнену інформацію для подальшого можливого коригування з метою його узгодження та збалансування особистих інтересів із завданнями ВАКС;
  • графік відпусток суддів ВАКС на 2024 рік затверджується до 1 грудня;
  • у разі потреби відпустка тривалістю до 5 робочих днів включно може надаватися поза затвердженим графіком відпусток;
  • у разі потреби може відбуватися відхилення від графіка відпусток за заявами суддів; надання відпустки до 7 календарних днів включно раніше або пізніше запланованого періоду не вважається відхиленням від графіку відпусток;

Відпустки особам з інвалідністю — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

  • у разі неподання суддею пропозицій до графіка відпусток, а також у разі виникнення спорів щодо формування або реалізації графіка відпусток, рішення ухвалює голова ВАКС.

Запровадження правил надання відпусток суддям ВАКС мотивоване необхідністю «забезпечення безперебійного здійснення правосуддя», «дотримання процесуальних строків», з урахуванням судового навантаження та особливої предметної підсудності та складності справ.

Відеокурс «Відпустки працівникам, які мають дітей»
Формат: відеоуроки • Для довідок: 0 (800) 219-977

Слід додати, що 27 жовтня ВККС повідомила про підготовку нового конкурсу на посади суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати ВАКС.

В’ячеслав Хрипун

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА

Щорічні відпустки: планування і надання. Спецвипуск № 4, 2023

Матеріали до теми


Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...
Чи нараховується грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки працівникам, прийнятим на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?
Так, нараховується. У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також ...