...
Реєструйся

Учасники бойових дій можуть отримати пільги з працевлаштування


Підприємства, установи та організації з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб зобов’яжуть забезпечити квоту у розмірі 5 % середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік для працевлаштування в т.ч. учасників бойових дій.

Це передбачено законопроектом №2095а  “Про внесення змін до Закону України “Про зайнятість населення” (щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштування учасників бойових дій)”, який Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу.

Метою законопроекту є надання додаткових гарантій у працевлаштуванні громадянам, які брали участь в проведенні антитерористичної операції, отримали статус учасника бойових дій та були звільнені з військової служби.

Відповідно проектом пропонується доповнити діючий Закон нормою, згідно з якою додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню поширюватимуться на учасників бойових дій.

Джерело: Закон і Бізнес

____________

УВАГА! У відкритому доступі на порталі з’явилася стаття “Соціальні гарантії для працівників, які прийняті або призвані на військову службу: узагальнений аналіз”.

Автор — Юрій Васильєв, начальник відділу кадрів Фізико-технічного інституту низьких температур ім. Б. І. Вєркіна Національної академії наук України, володар звання «Кадровик року’2013».

Матеріал опубліковано у цьогорічному березневому номері журналу «Довідник кадровика» і люб’язно надано редакцією нашому порталу.

 Повний зміст номера «Довідник кадровика» № 3, 2016