...
Реєструйся

Український ветеранський фонд: які зміни ухвалено щодо його функціонування


27 серпня на засіданні Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Українського ветеранського фонду. Їх розробили фахівці Мінветеранів і Фонду для ефективнішої підтримки ветеранів і членів їхніх сімей, а також родин загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України під час воєнного стану коштом Фонду.

«Ухвалені зміни відкривають нові можливості для ветеранського підприємництва та ветеранських ініціатив, розвитку яких сприяє Український ветеранський фонд, що діє при Мінветеранів. По-перше, ми зможемо надавати мікрофінансування не лише з числа ветеранів і членів їхніх сімей — внутрішньо переміщених осіб. А по-друге, ми зможемо фінансувати конкурсні програми», — зазначає виконавча директорка Українського ветеранського фонду Наталія Калмикова.

Також Фонд зможе використовувати бюджетні кошти для надання підтримки не лише ветеранам-діючим військовослужбовцям і членам їхніх сімей, які наразі захищають рідну країну в лавах Збройних Сил України, а й тим, хто служить в інших військових формуваннях, створених відповідно до чинного українського законодавства. Зокрема, у добровольчих формуваннях територіальних громад.

«Мінветеранів разом з Урядом, Офісом Президента, депутатами профільного парламентського комітету робить все можливе для належної соціальної підтримки українських ветеранів, родин наших Захисників та Захисниць в умовах воєнного стану, їхньої успішної інтеграції у громади та економіку. Дякую всім за підтримку та співпрацю! Переможемо!», — наголосила Міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Зазначимо, що фахівці Міністерства у справах ветеранів України розробили законопроєкт про підтримку ветеранського підприємництва та ветеранських ініціатив. Він вже пройшов комітетські слухання в Парламенті й рекомендований до ухвалення Верховною Радою як Закону України.

Джерело: Урядовий портал

Простій у воєнний час: оформлення й оплата

Матеріали до теми


Комітет з питань організації державної влади рекомендує Раді прийняти за основу законопроєкт щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув проєкт Закону про внесення змін до Закону ...
Кабмін готує електронне бронювання від мобілізації через «Дію»
Кабінет Міністрів повернувся до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних через «Дію», яка обговорювалася восени минулого року. Головна відмінність такого підходу – ...