...
Реєструйся

Умови оплати праці педпрацівників: нове — давно забуте старе


Нагадаємо, що влітку КМУ затвердив постанову «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки» від 10 липня 2019 року № 822. Цей документ, зокрема, встановлює, що найменший розмір посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічного працівника з 1 січня 2020 року становитиме 2,5 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня 2020 року.

Однак, вочевидь, цим планам не дано збутися. Адже вже розроблений проект іншої постанови КМУ, яка покликана призупинити до 31 грудня 2020 року дію постанови КМУ від 10 листопада 2019 року № 822.

Натомість діятимуть правила оплати праці за ЄТС. Причиною всьому — нестача бюджетних коштів на реалізацію вказаного вище нововведення. Однак паралельно є ще дві ініціативи, які покликані пом’якшити цю неприємну новину.

По-перше, учителям закладів загальної середньої освіти, які мають стаж педагогічної роботи до 10 років, планують виплачувати допомогу у розмірі 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Ці виплати здійснюватимуть за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Зміни наведені у проекті постанови КМУ «Про виплату допомоги вчителям закладів загальної середньої освіти». Ініціатива призвана залучити нові молоді кадри до системи освіти та підтримати молодих педпрацівників.

По-друге, педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти встановлять надбавку в розмірі 20 % посадового окладу (ставки зарплати). Її встановлять на весь обсяг педагогічного навантаження, яке виконує працівник у закладі дошкільної освіти. Виплачувати надбавку планують за кошти засновника закладу дошкільної освіти. Відповідні зміни містить проект постанови КМУ «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти».

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...
Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...