...
Реєструйся

Уряд пропонує жінкам низку інноваційних програм для розширення прав і можливостей в сфері бізнесу та новітніх технологій


Уряд впроваджує інноваційні програми для підтримки підприємниць в Україні та підвищення рівня зайнятості серед жінок, а також надання їм доступу до фінансових ресурсів для розвитку бізнесу. Про це йшлося під час проведення Регіональних консультацій для України з метою підготовки до 67-ї сесії Комісії зі становища жінок.

“На сьогодні українські жінки мають можливість скористатись програмами підтримки, які запровадив Уряд, щоб реалізуватись в сфері бізнесу. Зокрема, можуть взяти мікрогрант до 250 тис грн на старт чи розвиток власної справи. Понад 7 тисяч жінок подали заявки на мікрогранти через портал Дія, майже півтори тисячі підприємниць отримали таку фінансову підтримку від держави минулого року. У 2023 році ми розширимо цю програму і дамо можливість дружинам ветеранів взяти грант на вдвічі більшу суму для розвитку сімейного бізнесу. Окрім того, з квітня запропонуємо українкам скористатись грантовою програмою “Старт в ІТ” для опанування новітніх технологій, щоб бути більш успішними та конкурентними на ринку праці”, — розповіла заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна.

Бюджетом поточного року на програму мікрогрантів “Власна справа” передбачено 1,8 млрд грн, що дасть змогу видати 10 000 мікрогрантів. Вочевидь, близько половини з них отримають підприємниці, адже минулого року 43 % мікрогрантів отримали саме жінки. Ще стільки ж з них матимуть можливість пройти навчання за грантові кошти за програмою “Старт в ІТ”, загальний бюджет якої становить 150 млн грн.

Джерело: Управління Держпраці у Харківській області

Курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ»

Матеріали до теми


ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...