...
Реєструйся

Уряд затвердив каталог типових посад державної служби та критерії віднесення до таких посад


На позачерговому засіданні Уряду 23 жовтня було ухвалено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році».

Цей акт було розроблено Національним агентством України з питань державної служби з метою забезпечення підготовки до впровадження реформи системи оплати праці державних службовців з 1 січня 2024 року.

Постановою затверджується каталог типових посад державної служби та критерії віднесення до таких посад, визначається алгоритм проведення класифікації посад державної служби, а також  державні органи зобов’язуються провести класифікацію посад державної служби у місячний строк.

Читайте також: Уряд планує до 2030 року скоротити гендерний розрив в оплаті праці

Цей акт дасть змогу розпочати класифікацію посад державної служби в держаних органах, як одного з ключових етапів підготовки до впровадження реформи системи оплати праці державних службовців.

 

Так, класифікація посад  дозволить запровадити систему визначення вартості посад – грейдінг.  Це дасть змогу враховувати навантаження, складність та відповідальність роботи при встановленні зарплат та запровадити єдині підходи на державній службі – однакова робота має оплачуватись  на одному рівні у всій системі державного управління.

Читайте також: З держслужбовцем передпенсійного віку може бути припинено державну службу за станом здоров’я

Такий єдиний підхід в оплаті праці передбачає прозору структуру заробітної плати. Він посилює роль посадового окладу та врегульовує граничні розміри премій. Кожен державний службовець має право на стабільну і прогнозовану зарплату, яка є результатом продуктивності роботи.

Читайте також: Особливості звільнення держслужбовців у разі виходу на пенсію

Джерело: Урядовий портал

Авторський дистанційний курс підвищення кваліфікації кадровиків від Вікторії Ліпчанської. Вищий рівень

Матеріали до теми


Підвищено розміри посадових окладів посадовим особам органів місцевого самоврядування
КМУ підвищив посадові оклади працівників органів місцевого самоврядування, повідомляє Ліга.Закон. Уряд вніс зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 ...
Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...