...
Реєструйся

Усе про відпустки — нове довідкове видання для кадровиків


Нове довідкове видання для кадровиків  «Усе про відпустки».
Дата видання червень 2016
Автор Віктор Рожнов, експерт з кадрового діловодства

Пропонуємо Вашій увазі це видання як путівник по відпустках, який стане у нагоді для керівників підприємств, установ та організацій всіх форм власності, їх кадрових служб та фізичних осіб — підприємців.
Зі спецвипуску Ви дізнаєтеся про види відпусток, умови та порядок їх надання; складання графіка відпусток; методику розрахунку їх тривалості; обчислення стажу роботи, що дає право на відпустки; перенесення, поділ, відкликання з відпустки.

Види відпусток передбачені Законом України «Про відпустки» від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР.
Серед щорічних — основна відпустка; додаткова відпустка за роботу із шкідливими та важкими умовами праці; додаткова відпустка за особливий характер праці; інші додаткові відпустки, передбачені законодавством. Значну увагу приділено особливостям оформлення відповідних наказів, зразки яких наведено.

У виданні розглядаються додаткові відпустки у зв’язку з навчанням: із збереженням заробітної плати; без збереження заробітної плати; у зв’язку з навчанням у середніх закладах освіти, професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах, навчальних закладах післядипломної освіти та аспірантурі; відпустка на час профспілкового навчання, а також виокремлено творчі відпустки. Докладно представлено матеріал, присвячений соціальним відпусткам: у зв’язку з вагітністю та пологами; для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку; особам, які усиновили дітей; додаткова відпустка працівникам, які мають дітей.

Розглянуто порядок та особливості надання щорічних основних та додаткових відпусток працівникам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Крім того, окрему увагу приділено відпусткам, які надаються без збереження заробітної плати.

Детально у практичному посібнику  «УСЕ ПРО ВІДПУСТКИ»