...
Реєструйся

Усі в масках і без працівників у віці 60+ — у МОЗ озвучили вимоги до роботи в офісі


Дотримання соціальної дистанції слід виконувати і в офісних приміщеннях

Перед роботою в офісних приміщеннях працівники зобов’язані проходити температурний скринінг, а під час роботи — повинні бути в масках і обробляти руки антисептиком. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час брифінгу 20 травня.

«Якщо ми говоримо про офісні приміщення… Звичайно, це доступ для офісних приміщень після проведення температурного скринінгу, якщо температура перевищує 37,2 С, то людина не буде допускатися до офісу. Доступ до офісного приміщення виключно в масках або респіраторах, обов’язкова обробка рук антисептиком, дотримання соціальної дистанції під час спілкування або перебування в тому чи іншому офісному приміщенні», — зазначив міністр.

Читайте також: Робота транспорту поступово відновлюється з 22 травня

Окрім того, МОЗ оприлюднило відповідну інфографіку на своїй Фейсбук-сторінці:

Як відомо, днями було опубліковано розпорядження Головного державного санітарного лікаря України «Про проведення громадського обговорення деяких вимог до протиепідемічних заходів при послабленні карантину» від 18 березня 2020 року № 32 про проведення громадського обговорення деяких вимог до протиепідемічних заходів при послабленні карантину. З огляду на попередню практику, можна припустити, що вони будуть затверджені саме в такому вигляді, як оприлюднені для обговорення. Йдеться, зокрема, про тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів:

— при роботі готелів;

— у закладах дошкільної освіти;

— при перевезенні пасажирів громадським міським, приміським та міжміським автомобільним транспортом.

Читайте також: Уряд ухвалив рішення про послаблення карантину з 22 травня

Це вже не перше нормативне регулювання роботи бізнесу під час карантину. Окрім загальних положень урядової Постанови «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 11 травня 2020 року № 211, яка, здається, за кількістю змін незабаром наздожене Податковий кодекс України, основні вимоги зафіксовано в актах МОЗ та головного санітарного лікаря.

Так, постановою Головного державного санітарного лікаря України «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках» від 27 квітня 2020 року № 14 затверджені правила роботи продовольчих ринків в умовах пандемії. Нещодавно до неї було внесено зміну щодо відстаней між продавцями.

Врегульовано було і надання стоматологічної допомоги під час карантину. Про це йдеться у Тимчасових рекомендаціях, які затверджені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 09 травня 2020 року № 19.

МОЗ також оприлюднило нові правила роботи перукарень та салонів краси під час карантину. Детальніше про ці умови можна дізнатися з Тимчасових рекомендацій, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 9 травня 2020 року № 20. Варто додати, що окремо правила роботи закладів індустрії краси були врегульовані у Києві. Тут відповідні вимоги до роботи перукарень, салонів краси та косметологічних кабінети закладів в умовах карантину затверджено розпорядженням керівника робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій від 8 травня 2020 року № 40.

Матеріали до теми


Посередникам із працевлаштування за кордоном слід подбати про переліцензування до 14 квітня
Міністерство економіки України нагадало ліцензіатам у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які ще не подали міністерству декларацію щодо ведення ...
Особливості оподаткування військовим збором разової нецільової матеріальної допомоги від роботодавця
Згідно з підпунктом 1.2 пункту 16-1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ), об’єктом оподаткування ...