...
Реєструйся

В уряді хочуть, аби перерахунок пенсій військових пенсіонерів відбувався автоматично


У Законі про пенсійне забезпечення військовослужбовців необхідно закріпити норму про автоматичне осучаснення пенсій військових. На цьому наголосив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Ми б хотіли, щоб осучаснення пенсій не залежало від політичної ситуації чи складу Уряду, тому ми ввели в законодавство норму щодо постійного осучаснення пенсій, і трудові пенсії тепер будуть перераховуватися автоматично. Це саме ми хочемо зробити і для військових. Щоб це не було якесь окреме одноразове рішення Уряду, а щоб ця норма була зафіксована в законі. І я сподіваюся, що Верховна Рада ухвалить такий закон вже найближчим часом», – сказав Віце-прем’єр-міністр.

Розенко нагадав, що у зв’язку з тим, що зміни до законодавства про пенсійне забезпечення військовослужбовців Верховна Рада України поки не ухвалила, Уряд здійснить перерахунок пенсій військовим з 1 січня 2018 року відповідно до свого рішення.

«Всі пенсії військовим пенсіонерам будуть перераховані «заднім числом», з 1 січня 2018 року. Зараз процес перерахунку триває і наприкінці березня стартують перші виплати. Я переконаний, що протягом березня-квітня всі військові пенсіонери отримають вже підвищені пенсії», – зазначив він.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Особа, якій не вистачає до страхового стажу декількох місяців, може його «докупити»
Особа, якій не вистачає до страхового стажу декількох місяців, може укласти договір про добровільну участь, яким передбачена одноразова сплата єдиного ...