...
Реєструйся

Відбувся вебінар з питань укомплектування персоналом державних органів


Повідомляємо, що 29 січня відбувся онлайновий вебінар з питань співпраці державних органів з Державним центром зайнятості та регіональними центрами зайнятості/філіями.

Голова НАДС Наталія Алюшина під час вебінару відзначила важливість забезпечення доступності інформації про вакантні посади в органах державної влади.

Як зауважила Наталія Алюшина, це питання є актуальним. Другий рік поспіль вступ на посади державної служби здійснюється за спрощеною процедурою. У період дії воєнного стану особи призначаються керівником державної служби без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законодавством. Наразі на державній службі нараховується понад 39 тисяч вакансій.

 

Читайте також: Оплата праці працівників місцевих державних адміністрацій у 2024 році: Уряд змінив правила

 

Переформатування механізму добору персоналу під потреби роботодавця на засадах рекрутингу

Директор Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк розповіла про стратегічні зміни в роботі Державної служби зайнятості. Зокрема щодо переформатування механізму добору персоналу під потреби роботодавця на засадах рекрутингу. Оскільки служба вже є майданчиком, на якому відбувається комунікація між шукачами та роботодавцями, ці новації покликані підвищити ефективність роботи служби. При цьому співпраця з державними органами може бути взаємовигідною, адже 60 – 70 % людей, які звертаються за пошуком роботи до центрів зайнятості, мають вищу освіту.

Читайте також: Зміни в оплаті праці держслужбовців, які провели класифікацію посад держслужби

Фахівці Державного центру зайнятості та Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в органах місцевого самоврядування НАДС розповіли учасникам вебінару про можливості Державного центру зайнятості під час пошуку фахівців, електроні сервіси (електронні кабінети роботодавця та шукача роботи), рекрутингові підходи в обслуговуванні роботодавців, а також нагадали інформацію про механізм призначення на посади державної служби під час дії воєнного стану.

Читайте також: Роз’яснення щодо використання у 2024 році державним службовцем щорічних відпусток за останній відпрацьований робочий рік

Джерело: НАДС

Передплата

Матеріали до теми


Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...
«Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» — ще одна нова професія В Україні
Відомості щодо професійного стандарту «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» внесено до Реєстру кваліфікацій. Про це повідомив заступник ...