...
Реєструйся

Відмову роботодавця надати необхідні документи Держпраці розцінить як перешкоду перевірці


Із 31.12.2019 р. інспектори праці керуються оновленим Порядком здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю. Зміни привнесла постанова КМУ «Про внесення змін до Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю» від 4 грудня 2019 року № 1132.

Зокрема, в оновленому Порядку відсутня норма, за якою під час виконання припису в установлений у ньому строк заходи до притягнення об’єкта відвідування до відповідальності не вживають.

Про решту суттєвих новацій оновленого порядку перевірок розповіли в Управлінні Держпраці у Миколаївській області.

Зокрема, перед підписанням акта інспектори мають поінформувати того, кого перевіряють про його права та обов’язки. Кількість прав об’єкта відвідування збільшивсь.

Також, за результатами інспекційного відвідування, як й раніше, складають акт інспекційного відвідування, а в разі виявлення порушень вимог законодавства про працю – припис щодо їх усунення. Водночас новелою стало попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю.

А ненадання на письмову вимогу інспектора праці інформації, необхідної для інспекційного відвідування, кваліфікують як перешкоду.

У 2020 році Держпраці перевірить майже 17 тис. підприємств.