...
Реєструйся

Відпустка у зв’язку з усиновленням дитини під час воєнного стану


Особі, яка усиновила дитину із числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, надається одноразова оплачувана відпустка у зв’язку з усиновленням дитини тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів при усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням суду про усиновлення дитини (якщо усиновлювачами є подружжя одному з них на їхній розсуд).

Особа, яка усиновила дитину, має право на відпустку у зв’язку з усиновленням дитини за умови, якщо заява про надання відпустки надійшла не пізніше як три місяці з дня набрання законної сили рішенням суду про усиновлення дитини (стаття 18-1 Закону України від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР «Про відпустки»).

У період дії воєнного стану змін до законодавства в частині надання відпустки у зв’язку з усиновленням дитини не відбувалося.

Реєструйтеся на відеокурс «Відпустки працівникам, які мають дітей».

Джерело: Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області

Матеріали до теми


Що робити, якщо працівник, який виїхав за межі території України, по закінченню 90 календарних днів відпустки без збереження зарплати не стає до роботи?
Працівник, який використав 90 календарних днів відпустки на підставі частини 4 статті 12 Закону України від 15 березня 2022 року ...