...
Реєструйся

Воєнний стан в Україні: як змінився процес декларування


Введення воєнного стану строком на 30 діб на частині території України ніяк не впливає на обов’язок та порядок подання декларацій військовослужбовцями та іншими особами, передає прес-служба НАЗК.

Додатково інформуємо, що суб’єкти декларування, які не мали можливості до 1 квітня за місцем військової служби подати декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік у зв’язку з виконанням завдань в інтересах оборони України під час дії особливого періоду, безпосередньою участю у веденні воєнних (бойових) дій, у тому числі на території проведення антитерористичної операції, та здійсненням заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, направленням до інших держав для участі в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у складі національних контингентів або національного персоналу, подають таку декларацію за звітний рік протягом 90 календарних днів із дня прибуття до місця проходження військової служби чи дня закінчення проходження військової служби, визначеного частиною другою статті 24 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Також військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, молодшого та старшого офіцерського складу у розділі 2.1 «Інформація про суб’єкта декларування» не зазначають відомості про місце роботи (проходження служби) або місце майбутньої роботи (проходження служби), займану посаду.

Разом з тим представники органів влади та усі бажаючі можуть зареєструватися для навчання на курс «Декларуй доброчесно!» на платформі Prometheus, щоб розширювати свої знання у сфері декларування.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК та ДФС підписали протокол про порядок автоматизованого обміну інформацією.

Крім того, Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 12 протоколів про адміністративні правопорушення: за фактами несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, а також несвоєчасного подання декларацій. Два з цих протоколів складені стосовно народного депутата України.

Додамо, що співробітники Національного агентства з питань запобігання корупції направили до суду 14 адміністративних протоколів за фактами порушень встановлених законом термінів подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

Також варто нагадати, що НАЗК оголосило про початок перевірки декларацій 15-ти осіб. Рішення про початок відповідних перевірок були прийняті на підставі аналізу звернень громадської організації (щодо 10-ти осіб), за зверненням Національного антикорупційного бюро України (щодо 1-ї особи) про можливе відображення у деклараціях недостовірних відомостей, які містили фактичні дані, що можуть бути перевірені, та відповідно до статті 50 ЗУ «Про запобігання корупції» (щодо 4-х осіб).

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...
Мобілізація за новими правилами: Президент підписав Закон
Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...