...
Реєструйся

З пропозицією збільшення бази нарахування ЄСВ запропоновано також зняти обмеження на максимальний розмір пенсії, – Андрій Рева


Міністр соціальної політики України Андрій Рева в ефірі Суспільного Радіо розповів про впровадження у проекті Закону мотиваційних механізмів для участі громадян у пенсійній програмі.

Він зазначив, що цілком справедливою є пропозиція щодо зростання розміру пенсій тих громадян, чиї внески до пенсійної системи збільшаться в результаті зняття обмежень з бази нарахування ЄСВ, та заявив про внесення пропозиції щодо зняття обмежень по виплаті пенсій під час доопрацювання відповідного законопроекту.

“Це дійсно є адекватною відповіддю на зняття обмеження бази нарахування ЄСВ. Якщо ми усю заробітну плату робимо базою нарахування для сплати єдиного соціального внеску, то, відповідно, і пенсія також має бути нарахована з усього внеску, без обмежень. І ми абсолютно готові на такий крок, тому що, на мою думку, це абсолютно адекватна пропозиція: люди більше платять, значить люди мають більше отримувати – у цьому й полягає принцип соціальної справедливості”, – заявив Міністр соціальної політики.

Він окремо наголосив на тому, що зняття обмежень на максимальний розмір пенсії може стосуватися лише тих людей, які отримують пенсії за Законом про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

“Це не стосуватиметься прокурорів, суддів або держслужбовців. Зняття обмежень на виплату пенсій, у випадку ухвалення запропонованих змін, відбудеться виключно для учасників пенсійної програми за Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” після зняття обмежень на базу нарахування єдиного соціального внеску”, – пояснив Андрій Рева.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Соціальна відповідальність роботодавця охоплює за певних умов і пенсійне забезпечення колишніх працівників
Соціальна відповідальність роботодавця (його правонаступника) охоплює не лише економічні обов’язки перед працівниками, а й містить соціальну й етичну складову, що ...
У зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму разом зі щорічною індексацією буде здійснено перерахунок пенсій
Відповідно до пункту 8 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» з 1 березня 2024 року ...