...
Реєструйся

Вимога печатки на договорі: правомірна чи ні?


Згідно із законодавством проставляння відбитка печатки виконавців робіт — суб’єктів господарювання на оригіналах підтвердних документів або їх копіях, які відповідно до укладених договорів виконують для бюджетної установи або одержувача відповідної роботи (надають послуги, постачають товари), не є обов’язковим.

Держказначейство вказало, що на такому типі договорів печатка не обов’язкова, але без підпису не обійтись.

Господарський договір за загальним правилом викладається у формі єдиного документа, підписаного сторонами (стаття 181 Господарського кодексу України). Про це було згадано в листі Держказначейства від 1 жовтня 2018 року № 16-08/286-16069.

Відносини, що виникають у процесі складання, розгляду та виконання бюджетів, звітування про їх виконання та контролю за дотриманням бюджетного законодавства, а також відповідальності за порушення бюджетного законодавства регулюються Бюджетним кодексом України.

Таким чином, згідно із законодавством проставляння відбитка печатки виконавців робіт — суб’єктів господарювання на оригіналах підтвердних документів або їх копіях, які відповідно до укладених договорів виконують для бюджетної установи або одержувача відповідної роботи (надають послуги, постачають товари), не є обов’язковим.

Однак чинне законодавство не містить винятків щодо відсутності на відповідних документах підписів сторін.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації