...
Реєструйся

Виплати на забезпечення потерпілих стороннім доглядом і побутовим обслуговуванням від ФССУ


За підсумками І півріччя 2022 року Фонд соціального страхування України (далі — ФССУ) виплатив 77,3 мільйона гривень для здійснення оплати наданих послуг особам, які доглядають і допомагають у побутових справах потерпілим на виробництві з інвалідністю.

Фінансування цих медико-соціальних послуг дозволяє ФССУ забезпечити потерпілих унаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, зокрема осіб, які не можуть самостійно рухатися, необхідною підтримкою — від системного проведення медичних процедур удома до допомоги в прийманні їжі тощо.

Упродовж перших шести місяців цього року виплати на спеціальний медичний догляд отримали 592 особи, на постійний сторонній догляд — 1866 осіб, на побутове обслуговування — 2266 осіб.

Сума витрат на необхідний догляд за потерпілим залежить від виду догляду, встановленого МСЕК, і не може бути меншою (на місяць):

  • від розміру встановленої на день виплати мінімальної заробітної плати — на спеціальний медичний догляд;
  • від половини розміру мінімальної заробітної плати — на постійний сторонній догляд;
  • від чверті розміру мінімальної заробітної плати — на побутове обслуговування.

Зазначимо, що облік потерпілих, які мають право на забезпечення спеціальним медичним доглядом, постійним стороннім доглядом і побутовим обслуговуванням, ведуть робочі органи виконавчої дирекції ФССУ за місцеперебуванням справ про страхові виплати потерпілих. Для взяття на облік потерпілий (законний представник потерпілого) повинен подати до робочого органу виконавчої дирекції Фонду заяву про забезпечення необхідними видами догляду й висновок МСЕК із визначеною потребою.

Джерело: Фонд соціального страхування України

ТОП-30 відповідей на запитання кадровиків у воєнний час

Матеріали до теми


Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...