...
Реєструйся

Виробничі умови не дозволяють зробити перерву: як правильно організувати робочий процес


Відповідно до ст. 66 КЗпП України працівникам надається перерва для відпочинку і харчування тривалістю не більше двох годин. Перерва не включається в робочий час. Перерва для відпочинку і харчування повинна надаватись, як правило, через чотири години після початку роботи.

Час початку і закінчення перерви встановлюється правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Навчання для кадровиків — семінари, курси, тренінги, вебінари
Індивідуальні курси кадровиків з нуля: 0 (800) 21 99 77

Працівники використовують час перерви на свій розсуд. На цей період вони можуть відлучатися з місця роботи.

На тих роботах, де через умови виробництва перерву встановити не можна, працівникові має бути надана можливість приймання їжі протягом робочого часу. Перелік таких робіт, порядок і місце приймання їжі встановлюються власником або уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації.

Джерело: Держпраці

Сервіс «ГАРЯЧА ЛІНІЯ» для кадровика

Матеріали до теми


«Чотириденка» в Україні: що потрібно зробити, щоб впровадити скорочений робочий тиждень
Багато європейських країн переходять на 4-денний робочий тиждень. Такий формат можуть почати використовувати і в Україні. Секретар Національної ради з ...
Домашні працівники та житло: що має забезпечити роботодавець
Держпраці нагадує: якщо домашньому працівнику надається житло в межах трудового договору, воно має відповідати усім нормам законодавства. Роботодавець зобов’язаний не ...
Роботодавців, які цькують працівників, чекають перевірки і штрафи до 3400 грн – Президент підписав закон
Роботодавців почнуть перевіряти за вчинення цькування стосовно працівників. На час воєнного стану була встановлена відповідна заборона, однак Верховна Рада 15 ...