...
Реєструйся

Як розрахувати середній заробіток мобілізованого працівника, який відпрацьовав менше двох місяців


Нарахування виплат, що обчислюється із середньої заробітної плати за останні два місяці роботи, проводяться шляхом множення середньоденної заробітної плати на число робочих днів, які мають бути оплачені за середнім заробітком, зазначає Мінсоцполітики у листі № 1146/13/84-14 від 11 серпня 2014 року.

Середньоденна заробітна плата визначається діленням заробітної плати за фактично відпрацьовані протягом двох місяців робочі дні на число відпрацьованих робочих днів за цей період.

Отже, середньоденна заробітна плата, яка зберігається за мобілізованим працівником, який був мобілізований у перший день своєї роботи на підприємстві, обчислюється шляхом ділення посадового окладу, встановленого йому в штатному розписі, на число робочих днів місяця, в якому він мав приступити до роботи та в якому його було мобілізовано.

Якщо працівником, наприклад, було відпрацьовано два робочих дні після чого його було мобілізовано, обчислення середньої заробітної плати проводиться виходячи із нарахованої заробітної плати за ці два робочі дні.