...
Реєструйся

Як зросла допомога за один день тимчасової непрацездатності?


Попри воєнний стан допомога від Фонду соціального страхування України (далі — ФССУ) на час лікування продовжує зростати. За підсумками одинадцяти місяців 2022 року за кожен день перебування на «лікарняному» ФССУ в середньому виплачує допомогу в розмірі 431,42 гривні — це на 58,7 гривні більше, ніж за той самий період минулого року.

Усі види допомог Фонд виплачує в повному обсязі.

Також ФССУ нагадує, що дата фінансування «лікарняних» і «декретних» допомог прямо залежить від дати прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець подає до Фонду за листком непрацездатності працівника.

Окрім того, щоб забезпечити виплати «лікарняних» попри чисельні складнощі проведення фінансування на тимчасово окуповані території, для українців, чиї роботодавці залишилися в окупації, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих від ФССУ коштів, фахівці Фонду напрацювали механізм призначення виплат без залучення роботодавця. У таких випадках виплати призначаються застрахованій особі напряму — для цього необхідно звернутись у відділення Фонду за місцем обліку як ВПО або реєстрації.

Читайте також статтю «Перенесення щорічної відпустки у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю працівника».

Джерело: Фонд соціального страхування України

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...