...
Реєструйся

Яка тривалість відпустки педагогічних працівників під час дії воєнного стану? Відповідає Держпраці


Тривалість відпустки педагогічних працівників під час дії воєнного стану може бути обмежена 24 календарними днями за рішенням роботодавця згідно Закону України від 15 березня 2022 № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». Якщо ж такого рішення немає — відпустка надається у повному обсязі.

Запис вебінару «Відпустки та робочий час працівників різних категорій підприємств» З питань участі звертайтеся: тел.: 0 (800) 219-977
Е-mail: avn@mediapro.ua

Відповідно до статті 6 Закону України від 15 листопада 1996 року № 504/96 -ВР «Про відпустки» керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам надається щорічна основна відпустка тривалістю до 56 календарних днів у порядку, затверджуваному Кабінетом Міністрів України. Мається на увазі Порядок надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року № 346 (далі — Порядок № 346).

Деякі особливості надання «чорнобильської» відпустки — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Відповідно до абзацу третього пункту 2 Порядку № 346 педагогічним працівникам закладів освіти та навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів щорічна основна відпустка повної тривалості у перший та наступні роки надається у період літніх канікул незалежно від часу прийняття їх на роботу.

Графік надання відпусток педагогічним працівникам складається з урахуванням можливості проведення регулярних консультацій для учнів, складання іспитів якими перенесено на осінь.

Посібник «Графік відпусток у період дії воєнного стану» за вигідною ціною

Відповідно до пункту 5 Порядку № 346 за бажанням педагогічних працівників частина щорічної основної відпустки замінюється грошовою компенсацією за можливості забезпечення їх у відповідний період роботою. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної основної відпустки не повинна бути менша ніж 24 календарних дні.

Від редакції:

Звертаємо увагу, що у пункті 5 Порядку № 346 зазначено уточнення, що за бажанням керівних працівників закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічних, науково-педагогічних працівників та наукових працівників частина щорічної основної відпустки, якщо вона надається за 1996–1997 і наступні робочі роки, замінюється грошовою компенсацією за можливості забезпечення їх у відповідний період роботою.

 

Вас також може зацікавити:

Джерело: Центральне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

Вебінар «Трудові відносини в період воєнного стану: новації законодавства»

Матеріали до теми


Що робити, якщо працівник, який виїхав за межі території України, по закінченню 90 календарних днів відпустки без збереження зарплати не стає до роботи?
Працівник, який використав 90 календарних днів відпустки на підставі частини 4 статті 12 Закону України від 15 березня 2022 року ...
Кабмін готує електронне бронювання від мобілізації через «Дію»
Кабінет Міністрів повернувся до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних через «Дію», яка обговорювалася восени минулого року. Головна відмінність такого підходу – ...