...
Реєструйся

Які посадові оклади будуть у держслужбовців у 2020 році


Із 1 січня 2020 року порядок формування фонду оплати праці держслужбовців у держоргані, а також порядок преміювання держслужбовців затверджуватиме уряд. Мінімальний розмір посадового окладу у держорганах найнижчого рівня становитиме не менше двох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Все це — вимоги Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади» від 19 вересня 2019 року № 117-IX.

Уже є розроблений проект постанови КМУ «Про внесення змін до постанови КМУ від 18 січня 2017 року № 15» щодо оплати праці працівників державних органів». Саме ним затвердять схему посадових окладів держслужбовців на 2020 рік. Чомусь на 2020 рік вирішили відмовитися від коефіцієнтів співвідношення до мінімального розміру посадового окладу, а в схемі прописали конкретні абсолютні розміри посадових окладів держслужбовців.

У ній уже враховано, що оклад спеціалістів держорганів, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення, становитиме 2 прожиткових мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня 2020 року, тобто 4204 грн (2102 грн х 2).

Водночас спеціалісти міністерств отримуватимуть 7800 грн посадового окладу. Ще більша різниця в посадових окладах провідних спеціалістів РДА та міністерства: 4230 грн та 8500 грн відповідно.

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...