...
Реєструйся

Конфедерація роботодавців та Держпраці спільно вдосконалюватимуть трудове законодавство


Конфедерація роботодавців України та Державна служба України з питань праці (далі — Держпраці) підписали меморандум про об’єднання зусиль, спрямованих на підвищення продуктивної зайнятості населення, зокрема, через залучення на ринок праці осіб з інвалідністю. В умовах зростаючого дефіциту трудових ресурсів, ця група працівників є значущим резервом для відновлення економіки країни.

Норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю: як його визначити, якщо працівники перебувають у відпустці? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Конфедерація роботодавців України та Держпраці домовились, що спільно напрацьовуватимуть зміни до трудового законодавства, зокрема того, що стосується роботи осіб з інвалідністю, а також підвищуватимуть рівень поінформованості суспільства та бізнесу про програми, реалізація які дозволить скоротити дефіцит кадрів.

Також сторони домовились про обмін інформацією та організацію спільних заходів. Партнерство передбачає також підтримку реалізації міжнародних та національних проєктів щодо підвищення рівня продуктивної зайнятості осіб з інвалідністю.

«Тісна співпраця між роботодавцями і Держпраці дозволить сприяти працевлаштуванню осіб з інвалідністю, покращити законодавство і зменшити кількість перевірок з цього питання», — зазначив президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.

Кадровий аудит на вашому підприємстві від КАДРОВИК.UA — підготуйтеся до перевірки органів контролю

Ігор Дегнера, Голова Держпраці акцентував, що посилення співпраці з соціальними партнерами заради розвитку трудового потенціалу країни в умовах війни вкрай важливе.

Раніше писали:

Джерело: Конфедерація роботодавців України

Праця осіб з інвалідністю. Спецвипуск №3′ 2022

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...