...
Реєструйся

Яку суму компенсації повинен виплатити роботодавець, якщо він розриває трудовий договір при спрощеному регулюванні трудових відносин?


Відповідно до статті 49-8 Кодексу законів про працю України розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця при спрощеному регулюванні трудових відносин із підстав, не передбачених цим Кодексом, здійснюється з обґрунтуванням (зазначенням) причин такого розірвання та з наданням працівнику компенсаційної виплати в розмірі та в порядку, визначених трудовим договором, але не менше від:

  • половини мінімальної заробітної плати — якщо сума періодів роботи працівника в цього роботодавця становить не більше ніж 30 днів;
  • мінімальної заробітної плати — якщо сума періодів роботи працівника в цього роботодавця становить понад 30 днів;
  • трьох мінімальних заробітних плат — якщо сума періодів роботи працівника в цього роботодавця становить понад один рік;
  • п’яти мінімальних заробітних плат — якщо сума періодів роботи працівника в цього роботодавця становить понад два роки.

При розрахунку компенсації застосовується розмір мінімальної заробітної плати, встановлений законом на день розірвання трудового договору.

Ексклюзивно! Замовляйте посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей», який підготувала редакція журналу «КАДРОВИК.UA».

Джерело: Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області

Матеріали до теми