...
Реєструйся

«єРобота»: зміни щодо надання грантів


Кабінет Міністрів України вніс зміни до програм грантової підтримки «єРобота» (мікрогранти на власну справу, гранти на розвиток садів і теплиць). За відповідні зміни проголосували 15 листопада 2022 року на засіданні Уряду.

«У ході реалізації програми надання грантів були виявлені деякі невідповідності умов самої програми та реальних потреб бізнесу. Тому для подальшого здійснення господарської діяльності, забезпечення покриття підприємцями усіх необхідних витрат в умовах воєнного стану виникла потреба додаткової конкретизації механізмів підтримки малого та середнього бізнесу та створення нових робочих місць», — заявила Перша віцепрем’єр-міністерка — Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Проєктом акта запропоновано внести зміни до програм грантової підтримки (мікрогранти на власну справу, гранти на розвиток садів і теплиць), які спрямовані на:

  1. Перенесення дати початку шестимісячного строку, протягом якого мають бути створені робочі місця та відбутися працевлаштування на них осіб:
  • було: з дня укладання договору мікрогранту;
  • запропоновано: з дня зарахування коштів на рахунок отримувача.
  1. Надання можливості подання сканованих копій проєктів висадки насаджень і проєктів будівництва модульних теплиць, що обов’язково додаються до заяв на отримання відповідних грантів.
  2. Установлення максимального розміру гранту на будівництво модульних теплиць залежно від площі модульної теплиці, а саме:
  • 0,4 га — 0,6 га — 2,0 млн гривень;
  • 0,8 га — 1,2 га — 3,5 млн гривень;
  • 1,6 га — 2,4 га — 7,0 млн гривень.
  1. Уточнення кількості створюваних нових робочих місць за підсумками проєкту будівництва модульної теплиці:
  • було: створити щонайменше 40 нових робочих місць;
  • запропоновано: не менше ніж 14 нових робочих місць на 1 гектар модульних теплиць.

Новинка! Настільний календар-хатинка на 2023 рік уже в продажу.

Джерело: Міністерство економіки України

Матеріали до теми


Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...