...
Реєструйся

За недопуск Держпраці до перевірки накладається штраф у 372 300 грн!


За недопущення до проведення інспекційного відвідування роботодавцю доведеться сплатити штраф на суму понад 372 тис. гривень.

З метою виявлення неоформлених трудових відносин фахівцями Держпраці у Херсонській області ефективно здійснюються заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Так, при спробі інспекторів праці потрапити на територію рибопереробного цеху міста Генічеськ роботодавець чинив перешкоди. У цей момент близько 20 осіб, які працювали, спішно залишили робочі місця усіма можливими шляхами (стрибали через огорожу та тікали навіть через собачі лази), щоб уникнути зустрічі з інспекторами праці.

У присутності представників правоохоронних органів фахівцями Управління складено акт про неможливість проведення інспекційного відвідування.

Таким чином, за недопущення до проведення інспекційного відвідування з питань виявлення неоформлених трудових відносин роботодавцю доведеться сплати штраф, передбачений абз. 7 ч. 2 ст. 265 КЗпП, а саме у стократному розмірі мінімальної заробітної плати.

«Нелегалів» також виявлено при перевірці одного з ресторанів району. За допуск до роботи трьох осіб без оформлення трудових договорів, до фізичної особи – підприємця буде застосовано фінансові санкції у розмірі 335070 гривень.

Джерело: news.dtkt.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...