...
Реєструйся

За сприяння Державної служби зайнятості працевлаштовано 47 тисяч внутрішньо переміщених осіб: інформує Мінінтеграції


Від початку повномасштабного вторгнення Державна служба зайнятості активно сприяє у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб. Це, зокрема, підбір роботи, профорієнтаційні послуги, ваучери на навчання, мікрогранти на створення власної справи, а також компенсації для роботодавців за працевлаштування вказаної категорії громадян.

Чи може внутрішньо переміщена особа отримати статус безробітного у разі неможливості розірвати трудові відносини? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

За інформацією Державної служби зайнятості, з березня минулого року послуги щодо сприяння у працевлаштуванні отримали 93 тисячі внутрішньо переміщених осіб, з них 47 тисяч осіб знайшли роботу, понад 2 тисячі осіб пройшли професійне навчання. У 2023 році вже 6 тисяч переселенців отримали ваучери на навчання та підвищення кваліфікації.

Також служба зайнятості сприяє внутрішньо переміщеним особам у створенні та розвитку бізнесу. Наразі ухвалені позитивні рішення щодо 6 тисяч мікрогрантів на загальну суму 1,2 млрд гривень. Завдяки цим коштам створено понад 3 тисячі робочих місць. Крім того, компенсаційні виплати для роботодавців дали змогу працевлаштувати 24 тисячі внутрішніх переселенців.

Як прийняти на роботу внутрішньо переміщену особу, котра подала трудову книжку без запису про звільнення, — за основним місцем роботи чи за сумісництвом? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Державна служба зайнятості та Мінреінтеграції тісно співпрацюють у напрямі надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, які прагнуть знайти роботу.

Читайте також:

Джерело: Урядовий портал Кабінету Міністрів України


Індивідуальна кадрова онлайн консультація з експертом особисто (ZOOM, VIBER, SKYPE)

Експерти-юристи проєкту «КАДРОВИК.UA» надають індивідуальні онлайн-консультації з трудового законодавства у робочий час:

з 9:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю.

0 (800) 219 977, (067) 317-58-86
podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...