...
Реєструйся

Перелік документів для працевлаштування внутрішньо переміщених медиків в інші заклади: МОЗ


На сьогодні внаслідок повномасштабного вторгнення росії на територію України багато медиків втратили свої робочі місця та вимушені шукати інші можливості працевлаштуватися у безпечніших регіонах.

Зазначимо, що порядок працевлаштування в іншому закладі охорони здоров’я для внутрішньо переміщених медичних працівників такий же самий, як і в разі звичайного працевлаштування. Медик подає стандартний пакет документів, зокрема:

  • паспорт або ID-картка — документ, що засвідчує особу;
  • ідентифікаційний номер;
  • документ, що підтверджує освіту та професійну кваліфікацію (диплом, сертифікат лікаря-спеціаліста, посвідчення про кваліфікаційну категорію);
  • документ, що підтверджує професійний стаж (трудова книжка);
  • заява з проханням про прийняття на роботу.

Посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей»
Для довідок: 0 (800) 219-977

Якщо під час війни особа загубила документи або не має можливості їх забрати чи отримати, то, відповідно до статті 14-1 Закону України від 20 листопада 2012 року № 5492-VI «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», безконтактний електронний носій (ID-картка) та паспорт громадянина України для виїзду за кордон, сформовані у сервісі «Дія», мають таку ж юридичну силу, що й звичайні паперові оригінали. Тому у разі втрати паспорта варто використовувати мобільний застосунок «Дія».

Подати документи на оформлення ID-картки та закордонного паспорта, а також відновити втрачені документи можна у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Слід зазначити, що наразі жодних ускладнень з кадровим забезпеченням у сфері охорони здоров’я немає.

Міністерство охорони здоров’я України врегулювало питання забезпечення робочим місцем медпрацівників, які через війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи й наразі працюють у медзакладах інших регіонів України.

ГАРЯЧА ЛІНІЯ — безоплатні консультації для передплатників журналу «КАДРОВИК.UA»

Мова йде про питання тимчасового залучення медиків із числа внутрішньо переміщених осіб у заклади охорони здоров’я, яке врегульовано наказом Міністерства охорони здоров’я України від 04 березня 2022 року № 414 «Про облік та табелювання медичних працівників, які надають медичну допомогу поза основним місцем роботи в період воєнного стану на території України».

Відтак, облік робочого часу медпрацівника здійснюється у закладі, до якого його направлено. Потім ці дані спрямовуються до закладу за основним місцем роботи, після чого він отримує заробітну плату.

Станом на сьогодні, можливістю працевлаштуватися в іншому медичному закладі вже скористалися 4577  внутрішньо переміщених медичних працівників.

Серед них: 2055 лікарів, 1658 фахівців (медичні сестри/брати, акушерки, фельдшери, асистенти фармацевти) та 864 технічні працівники.

Добірка матеріалів «Особова картка й особова справа: інструкція до застосування»
0 (800) 219-977 •
podpiska@mediapro.com.ua

Найбільше працевлаштованих лікарів та інших професіоналів у сфері охорони здоров’я зареєстровано у Львівській області – 285, Дніпропетровській області – 208 та Полтавській області – 146 осіб.

Найбільше працевлаштованих медичних сестер та інших фахівців у сфері охорони здоров’я зареєстровано у Дніпропетровській області – 334, Полтавській області – 199 та Полтавській області – 172 особи.

Міністерство охорони здоров’я України й надалі робитиме все можливе, щоб українські медики мали можливість продовжувати надавати медичні послуги в Україні та отримувати за це гідну оплату праці під час війни.

Вас може зацікавити:

Джерело: Урядовий портал


Індивідуальна кадрова онлайн консультація з експертом особисто (ZOOM, VIBER, SKYPE)

Експерти-юристи проєкту «КАДРОВИК.UA» надають індивідуальні онлайн-консультації з трудового законодавства у робочий час:

з 9:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю.

0 (800) 219 977, (095) 694 01 07
podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Звільнення працівника без двотижневого попередження під час дії воєнного стану: інспекція праці надає пояснення
Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці інформує, що рішенням Валківського районного суду Харківської області від 15.12.2022 року ...
Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт про мобілізацію
Верховна Рада ухвалила в другому читанні «Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження ...
Якими будуть нові штрафи за порушення норм про мобілізацію та військовий облік
Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності під час розгляду законопроєкту щодо посилення відповідальності за військові правопорушення виключив кримінальну відповідальність ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...