...
Реєструйся

За використання нелегальної праці хмельницький забудовник сплатить майже один мільйон гривень


Хмельницький окружний адміністративний суд визнав правомірність дій Управління Держпраці у Хмельницькій області щодо винесення припису, яким зобов’язано суб’єкта господарювання належним чином оформляти трудові відносини з працівниками (не приховувати трудові відносини під виглядом цивільно-правових).

Зокрема, в ході інспекційного відвідування посадовими особами Управління Держпраці спільно із ГУ ДФС у Хмельницькій області встановлено, що адміністрація підприємства впродовж листопада 2017 року використовувала працю 10 найманих працівників без оформлення трудових відносин. Як з’ясувалося, наказів чи розпоряджень про прийняття на роботу немає, не укладені трудові договори в письмовій формі, не повідомлено органи фіскальної служби до початку роботи працівників.

Відповідно до статті 265 КЗпП України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. Так, підприємству доведеться сплатити штраф на загальну суму 960 тисяч гривень.

Джерело: km.dsp.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Періодичність психіатричних оглядів залежатиме від виду діяльності працівників
Деякі категорії осіб для виконання окремих видів діяльності мають періодично (кожні 12 місяців) проходити психіатричний огляд. Це часом ускладнює виконання ...
Соціальна відповідальність роботодавця охоплює за певних умов і пенсійне забезпечення колишніх працівників
Соціальна відповідальність роботодавця (його правонаступника) охоплює не лише економічні обов’язки перед працівниками, а й містить соціальну й етичну складову, що ...