...
Реєструйся

Законопроєкт щодо добровільного військового обліку жінок схвалено в першому читанні


Верховна Рада України проголосувала в першому читанні за законопроєкт № 6482 «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

За ухвалення цього законопроєкту — 267 депутатів.

Нове формулювання статті щодо обліку таке:

«Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних.

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов’язаних».

Закон готуватиметься до другого читання за скороченою процедурою.

Замовляйте ексклюзивну добірку «Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика» від редакції журналу «КАДРОВИК.UA».

Джерело: телеграм-канал народного депутата Ярослава Железняка

Матеріали до теми


Мобілізація за новими правилами: Президент підписав Закон
Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...