...
Реєструйся

Законопроєкт щодо добровільного військового обліку жінок схвалено в першому читанні


Верховна Рада України проголосувала в першому читанні за законопроєкт № 6482 «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

За ухвалення цього законопроєкту — 267 депутатів.

Нове формулювання статті щодо обліку таке:

«Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних.

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов’язаних».

Закон готуватиметься до другого читання за скороченою процедурою.

Замовляйте ексклюзивну добірку «Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика» від редакції журналу «КАДРОВИК.UA».

Джерело: телеграм-канал народного депутата Ярослава Железняка

Матеріали до теми


Працівник працює на посаді мобілізованого працівника, у який строк звільнити?
ЗАПИТАННЯ В який строк необхідно звільнити працівника, який працює на посаді мобілізованого працівника, який виявив бажання стати до роботи одразу ...
Які документи подавати до ТЦК при прийнятті раніше заброньованого працівника?
ЗАПИТАННЯ Підприємство приймає на роботу раніше заброньованого працівника. Які документи потрібно подати до територіального центру комплектування та соціальної підтримки?   ...