...
Реєструйся

Законопроєкт щодо волонтерів підтримали за основу й у цілому


Комітет Верховної Ради України з питань податкової та фінансової політики підтримав одразу за основу й у цілому законопроєкт № 7492 «Про внесення змін до пункту 165.1.54 статті 165 Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування певних видів благодійної допомоги, зібраної волонтерами».

Законопроєкт пропонує, що після включення особи до Реєстру волонтерів з урахуванням повномасштабної збройної агресії РФ звільнення від оподаткування (18 % ПДФО і 1,5 % військового збору) поширюється не лише на майбутні періоди, а й на строк із початку поточного звітного року до моменту внесення особи до Реєстру волонтерів.

Наприклад, якщо волонтера внесли до Реєстру 14 листопада 2022 року, він отримує пільгу на майбутнє та за попередній 2021 рік. Водночас поточне формулювання норми не дозволяє волонтеру претендувати на пільгу в період 1 січня 2022 року — 14 листопада 2022 року, тобто на частину 2022 року, коли його ще не внесли до Реєстру.

Новинка! Календар настільний на 2023 рік. Замовляйте просто зараз.

Джерело: телеграм-канал народного депутата Ярослава Железняка

Матеріали до теми


Періодичність психіатричних оглядів залежатиме від виду діяльності працівників
Деякі категорії осіб для виконання окремих видів діяльності мають періодично (кожні 12 місяців) проходити психіатричний огляд. Це часом ускладнює виконання ...