...
Реєструйся

Соціальний захист звільнених із полону: постанову ухвалено


15 листопада 2022 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка вдосконалює порядок соціального й правового захисту звільнених із російського полону оборонців і родин бранців кремля.

Проєкт постанови розробило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (далі — Мінреінтеграції) на виконання Закону України від 26 січня 2022 року № 2010-IX «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей».

Зокрема, постановою затверджено:

  • Положення про Комісію з питань встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. Ця комісія працюватиме при Мінреінтеграції, вона також прийматиме рішення про компенсацію з держбюджету витрат на правову допомогу незаконно ув’язненим РФ громадянам України.
  • Порядок призначення та виплати допомоги таким особам і членам їхніх родин.
  • Порядок ведення Реєстру таких осіб. Реєстр адмініструватиме Національне інформаційне бюро (далі — НІБ) при Мінреінтеграції.

Позбавлені свободи внаслідок агресії РФ особи зможуть отримувати 100 тис. грн щорічно під час перебування в полоні й 100 тис. грн одноразово після звільнення. Крім того, у разі смерті такої особи передбачена одноразова фінпідтримка її сім’ї від держави 100 тис. грн.

Новинка! Добірка «Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика. Оновлене видання».

Джерело: фейсбук-сторінка Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Матеріали до теми


Хто здійснює страхові виплати працівникам, якщо підприємство перебуває у стані ліквідації?
У разі ліквідації (реорганізації) підприємства, установи, організації страхові виплати за страховими випадками, які настали до ліквідації (реорганізації), здійснюються застрахованим особам ...
Судова справа: за неоновлення даних — штраф, хоча військовозобов’язаний оновив їх через Резерв+ і звертався до ТЦК із заявою
СИТУАЦІЯ Колишній працівник податкової міліції подав позов до ТЦК, який наклав штраф на нього в сумі 17 тисяч грн, і ...