...
Реєструйся

Заповнення додатка 4ДФ податкового розрахунку при несвоєчасно виплаченій зарплаті


В ДПС пояснили, як заповнювати графи 4 та 5 додатка 4ДФ до податкового розрахунку, якщо зарплату виплачують несвоєчасно (у наступному кварталі), а суму ПДФО перераховують до бюджету у визначений термін — упродовж 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходів.

В ситуації, коли оподатковуваний дохід нараховують, але не виплачують (не надають) платнику податку, то податок, який повинні утримати з такого нарахованого доходу, перераховують до бюджету у строки, встановлені для місячного податкового періоду (підпункт 168.1.5 ПКУ).

Однак у разі нарахування доходу його показують у графі 3а додатка 4ДФ обов’язково, незалежно від того, виплачені такі доходи чи ні.

Зарплату, яку виплачують у встановлені терміни в наступному місяці, відображають в додатку 4ДФ за той період, у який входить попередній місяць, за який зарплату нарахували.

Наприклад, у додатку 4ДФ за січень показують зарплату, нараховану у січні та виплачену в лютому, за лютий (нараховану у лютому та виплачену в березні), за березень (нараховану в березні та виплачену у квітні).

Аналогічно відображають ПДФО, який перераховують у встановлені терміни до бюджету у наступному місяці, у разі своєчасної виплати зарплати.

Якщо зарплата виплачують несвоєчасно (у наступному кварталі) то, незважаючи на те, що ПДФО перераховують до бюджету протягом 30-ти календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходів, суму фактично перерахованого до бюджету податку показують у графі 4 «Сума перерахованого податку» та у графі 5 «Сума перерахованого військового збору» додатка 4ДФ за наступний квартал.

Джерело: роз’яснення ДПС із категорії 103.25 розділу «Запитання — відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Джерело: buh.ligazakon.net