...
Реєструйся

Зарплата за повний відпрацьований місяць не може бути нижчою за мінімальну


Держава гарантує виплату заробітної плати найманим працівникам на рівні не менше законодавчо встановленого мінімуму.

Згідно з Бюджетним Кодексом України розмір мінімальної заробітної плати визначається Законом України про Державний бюджет на відповідний рік.

Станом на 01.01.2018 р. мінімальна зарплата складає: у місячному розмірі — 3 723 грн; у погодинному розмірі — 22,41 грн. Тому з 01.01.2018 р. жодному працівнику не може нараховуватись заробітна плата менше 3 723 грн за повний місяць.

Слід зазначити, що дана законодавча норма обов’язкова для виконання як юридичним особам, так і фізичним особам – роботодавцям. Роботодавець зобов’язаний щомісяця нараховувати працівнику за повний відпрацьований місяць заробітну плату не менше встановленого законодавством розміру, який може складатися з окладу, премій, надбавок та інших постійних доплат.

За недотримання вищезазначених вимог законодавства про працю роботодавці несуть фінансову та адміністративну відповідальність. Зокрема, фінансова відповідальність за кожного працівника при недотриманні мінімальних державних гарантій в оплаті праці складає 10 мінімальних зарплат, або 37 230 грн.

Джерело: www.visnuk.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...