...
Реєструйся

Засуджених та осіб з нервовими розладами знімуть з військового обліку


Відповідно до вимог абз. 5 п. 2 ч. 5 ст. 37 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25 березня 1992 року № 2232-XII та з метою організації і ведення військового обліку військовозобов’язаних наказом Міністерства оборони України від 20 грудня 2017 року  № 684 затверджено Перелік випадків, за яких громадяни України знімаються з військового обліку військовозобов’язаних.

Так, зняттю з військового обліку військовозобов’язаних у військових комісаріатах, відповідних підрозділах Служби безпеки України підлягають громадяни України, які:

  • були засуджені до позбавлення волі за злочини середньої тяжкості та відбували покарання в установах відбування покарань;
  • рішенням військово-лікарських комісій (призовних комісій) визнані за станом здоров’я непридатними в мирний час, обмежено придатними у воєнний час через хвороби, які пов’язані з розладами психіки і поведінки, нервової системи, та їх наслідки.

Джерело: www.ligazakon.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


У «Резерв+» протягом кількох місяців з’являться нові послуги
Міноборони додає у «Резерв+» зворотний зв’язок для того, щоб люди пріоритезували, який подальший функціонал потрібно запускати у застосунку Мобільний застосунок ...