...
Реєструйся

Змінено умови деяких виплат військовослужбовцям Держприкордонслужби


Особам, які станом на 16 березня 2014 проходили службу в Криму і не продовжили служити на материку, допомога не виплачується

МВС затвердило зміни до Інструкції про порядок виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Державної прикордонної служби. Про це йдеться в наказі від 13 липня 2015 № 844.

Уточнено умови виплати допомоги для оздоровлення: військовослужбовцям 1 раз на рік надається допомога для оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення. Така допомога надається військовослужбовцям за їх рапортом за місцем штатної служби на підставі наказу начальника органу Держприкордонслужби, а начальнику — на підставі наказу вищого начальника із зазначенням у ньому розміру допомоги.

Особам офіцерського складу, прийнятим на військову службу із запасу, і військовослужбовцям, прийнятим на військову службу за контрактом, допомога для оздоровлення перший раз надається в календарному році, в якому вони стали до виконання обов’язків за посадами.

Розмір допомоги для оздоровлення визначається, виходячи з посадових окладів, окладів за військовими званнями та щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (крім винагород), на які військовослужбовець має право за займаною ним штатною посадою відповідно до законодавства на день підписання наказу про надання цієї допомоги.

Випускникам Національної академії, які до зарахування до військового навчального закладу не мали військових звань і бажають отримати допомогу для оздоровлення безпосередньо після закінчення академії, розмір допомоги визначається виходячи з мінімального розміру посадового окладу, передбаченого за первинною типовою офіцерською посадою командира взводу, окладів за військовими званнями, надбавки за вислугу років.

У разі смерті військовослужбовця сума допомоги для оздоровлення (якщо допомога для оздоровлення не надавалася військовослужбовцю в рік його смерті) виплачується членам його сім’ї, а за їх відсутності — спадкоємцям на підставі наказу начальника органу Держприкордонслужби.

Також змінено умови виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби.

Зокрема зазначається, що особам офіцерського складу, особам рядового, сержантського і старшинського складу, які станом на 16 березня 2014 проходили службу на території АР Крим та м.Севастополя та в установленому порядку не продовжили її проходження за межами тимчасово окупованій території України, одноразова грошова допомога не виплачується.

За матеріалами ЛІГА:ЗАКОН