...
Реєструйся

Зміни у Переліку типових документів


З ініціативи Державної архівної служби України продовжують вноситися зміни до нормативно‑правових актів, які мають на меті покращити ведення діловодства державними та приватними установами.

Наказом Міністерства юстиції України від 4 січня 2024 року № 40/5 були внесені зміни до наказу міністерства від 12 квітня 2012 року № 578/5 «Про затвердження Переліку типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій із зазначенням строків зберігання документів».

Очікуйте в журналі «КАДРОВИК.UA» № 3, 2024 статтю від експерта з діловодства Олени Загорецької «Зміни до Переліку типових документів»

 

Мета внесення змін до Переліку типових документів

Зміни внесені з метою погодження нормативно-правового акта з:

Оформлення документів відповідно до нового Національного стандарту ДСТУ 4163:2020
Замовити добірку: 0 (800) 219-977

Зміни до Переліку типових документів переважно стосуються зберігання документів, пов’язаних із фінансовою звітністю та обчисленням і сплатою обов’язкових платежів. Також до Переліку внесені терміни «КЕП – кваліфікований електронний підпис» та «КСЗІ – комплексна система захисту інформації».

З текстом наказу та додатком до нього із переліком унесених змін можна ознайомитися за посиланнями.

Реорганізація підприємства: дії кадровика
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Державна архівна служба України

Всеукраїнський кадровий форум — 2024

Матеріали до теми


Діє новий механізм отримання довідок про чисельність працюючих осіб з інвалідністю
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2007 року № 1010 «Про затвердження Порядку надання дозволу на право користування пільгами ...
Уряд ухвалив рішення щодо врахування стажу для педагогів за кордоном
Відтепер педагогічні й науково-педагогічні працівники, які працюють за кордоном, матимуть право на зарахування періоду їхньої роботи на педагогічних посадах до ...