...
Реєструйся

Зміни у Переліку типових документів


З ініціативи Державної архівної служби України продовжують вноситися зміни до нормативно‑правових актів, які мають на меті покращити ведення діловодства державними та приватними установами.

Наказом Міністерства юстиції України від 4 січня 2024 року № 40/5 були внесені зміни до наказу міністерства від 12 квітня 2012 року № 578/5 «Про затвердження Переліку типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій із зазначенням строків зберігання документів».

Очікуйте в журналі «КАДРОВИК.UA» № 3, 2024 статтю від експерта з діловодства Олени Загорецької «Зміни до Переліку типових документів»

 

Мета внесення змін до Переліку типових документів

Зміни внесені з метою погодження нормативно-правового акта з:

Оформлення документів відповідно до нового Національного стандарту ДСТУ 4163:2020
Замовити добірку: 0 (800) 219-977

Зміни до Переліку типових документів переважно стосуються зберігання документів, пов’язаних із фінансовою звітністю та обчисленням і сплатою обов’язкових платежів. Також до Переліку внесені терміни «КЕП – кваліфікований електронний підпис» та «КСЗІ – комплексна система захисту інформації».

З текстом наказу та додатком до нього із переліком унесених змін можна ознайомитися за посиланнями.

Реорганізація підприємства: дії кадровика
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Державна архівна служба України

Всеукраїнський кадровий форум — 2024

Матеріали до теми


Які документи слід узяти в ТЦК для отримання броні та відстрочки
Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-IX »Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової ...
Рада проголосувала за Закон про страховий стаж осіб, які працювали за кордоном
Верховна Рада України 25 квітня 2024 року прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання ...