...
Реєструйся

Зміни умов оплати праці медпрацівників за ЄТС


Кабінет Міністрів постановою від 14 травня 2024 року № 545 «Про внесення змін до розділу III додатка 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. № 1298» упорядкував оплату праці окремих працівників сфери охорони здоров’я на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці. Було внесено зміни до розділу III додатка 2 до постанови Кабінету Міністрів КМУ від 30 серпня 2002 року №1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (далі — Постанова № 1298)

Розділ ІІІ до додатка 2 до Постанови №1298 — це Схема тарифних розрядів посад керівних, наукових, науково-педагогічних, педагогічних працівників, професіоналів, фахівців та інших працівників бюджетних установ, закладів та організацій.

У підрозділі «Професіонали та фахівці» позицію «Лікарі інших спеціальностей, фармацевт, лікар-інтерн, фармацевт-інтерн, лікар-стажист» доповнили новими посадами — професіонали у галузі охорони здоров’я у закладах охорони здоров’я, професіонали з вищою немедичною освітою у сфері охорони здоров’я. Таким чином для новачків встановили схемні тарифні розряди у діапазоні 9-13 розрядів за Єдиною тарифною сіткою.

А ось позицію «Молодші спеціалісти з медичною та фармацевтичною освітою/фахові молодші бакалаври, фахівці з початковим рівнем (короткий цикл) вищої освіти (молодший бакалавр), першим (бакалаврським) рівнем медичної і фармацевтичної освіти та магістри з медсестринства» виклали у новій редакції: «Фахівці з числа працівників сфери охорони здоров’я з освітнім (освітньо-професійним) ступенем фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста), бакалавра, у тому числі з немедичною освітою, магістри з медсестринства». Для них встановлено схемні тарифні розряди у діапазоні 6-10 розрядів за Єдиною тарифною сіткою.

Також у підрозділі «Інші працівники» доповнили позицію «Молодший медичний персонал, допоміжний персонал аптечних закладів, продавець оптики, дезінфектор» такими посадами: екстрений медичний технік, інструктор з надання першої допомоги, оператор оперативно-диспетчерської служби (медицина). Для них встановлені схемні тарифні розряди у діапазоні 3-4 розрядів за Єдиною тарифною сіткою.

Джерело: Бухгалтер.UA

Травнева акція

Матеріали до теми


Порядок проведення конкурсу на посаду керівника закладу охорони здоров’я змінено
Кабінет Міністрів України схвалив постанову, якою змінив порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я (далі ...
Право працівника на доплату за суміщення професій або виконання обов’язків тимчасово відсутнього колеги
ЗАПИТАННЯ Чи має працівник право на доплату за суміщення професій або виконання обов’язків тимчасово відсутнього колеги?   ВІДПОВІДЬ Так, має. ...