...
Реєструйся

Зміни в медичному страхуванні після початку війни


Добровільне медичне страхування є досить поширеною послугою в Україні. Воно дозволяє забезпечувати швидку медичну допомогу, коли вона необхідна.

Які зміни в медстрахуванні сталися під час війни?

Під час війни страховики за чинними договорами добровільного медичного страхування продовжують виконувати зобов’язання перед клієнтами та надавати допомогу в лікуванні.

Водночас у районах активних бойових дій страховики не завжди можуть організувати надання медичної допомоги. Саме тому багато страховиків запроваджують можливості надання медичних консультацій у форматі онлайн. Застраховані особи, що перебувають за кордоном, можуть у такий спосіб також отримати консультацію лікаря.

У регіонах, де страховик не може організувати або оплатити вартість наданої медичної допомоги, застрахований може самостійно звернутися до медичного закладу, а потім отримати компенсацію витрачених коштів від страховика. Він має надати для підтвердження документи про направлення на лікування, призначення лікаря тощо й оплату послуг чи медикаментів.

Також зазначимо, що 27 лютого 2022 року Національний банк рекомендував страховикам спростити процедуру врегулювання випадків, які мають ознаки страхових.

Рекомендовано використовувати:

  • електронні документи;
  • копії необхідних документів замість оригіналів;
  • інші засоби дистанційного врегулювання страхових випадків.

Попри війну, реформування ринку страхування та наближення його до європейських стандартів триває.

Проте додамо, що на сьогодні відкладено залучення страховиків до оплати вартості медичних послуг на вторинному та третинному рівнях надання медичної допомоги.

Джерело: Офіційна сторінка Національного банку України у фейсбуці

ТОП-50 відповідей на запитання кадровиків у воєнний час

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...