...
Реєструйся

Зручний формат спілкування з державними органами ми в «Дії»


Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Дніпровсько-Новомосковський регіон) інформує.

В умовах війни Державна податкова служба України і далі продовжує активно працювати над розвитком електронних сервісів для платників податків. Податкова залишається одним з лідерів у напрямку онлайн-сервісів.

ДПС тісно співпрацює з Міністерством цифрової трансформації з питань цифровізації послуг для платників. Завдяки спільній роботі Мінцифри та ДПС низка податкових сервісів доступна фізичним особам на порталі та у застосунку «Дія».

У розділі «Мої податки» платникам доступні такі сервіси:

  • перегляд реєстраційних та облікових даних платника, даних про банківські рахунки та стану його розрахунків з бюджетом;
  • отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб про виплачені доходи та утримані з них податки;
  • подання декларацій для ФОП – платників єдиного податку, у тому числі платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ;
  • перегляд раніше поданих декларацій;
  • сплата податків та ЄСВ.

Добровільні виплати підприємства мобілізованим працівникам: сплата податків та ЄСВ — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Також для бізнесу у «Дії» доступна низка інших сервісів, які пов’язані з податковими питаннями:

  • реєстрація ТОВ на підставі модельного статуту та обрання системи оподаткування;
  • подання заяви на резидентство в Дія.City – спеціальному правовому режимі для IT-індустрії;
  • автоматична реєстрація ФОП та обрання загальної чи спрощеної системи оподаткування;

– подання онлайн-форми заяви на закриття ФОП. Підписана заява автоматично надсилається до реєстратора, інформація про закриття надсилається до податкової служби.

  • внесення змін про ФОП (зокрема, щодо громадянства, видів економічної діяльності, контактної інформації фізичної особи — підприємця).

Під час війни «Дія» стала інструментом для швидкої взаємодії українців з державою. ДПС України підтримує важливі державні проекти цифрової трансформації та завжди демонструє готовність до впровадження новітніх ІТ-розробок для спрощення адміністрування податків. Адже сучасні технології надають громадянам можливість обирати найбільш зручний формат свого спілкування з державними органами.

Джерело: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області

Курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ»

Матеріали до теми


Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...